“Включіть їх у раціон”: три фрукти, які допоможуть захиститися від хвороб узимку

Усі ми чули про те, що взимку корисно їсти цитрусові через вітамін С і рибу через Омега-3, які містяться в ній. А ось лікарі-нутриціологи вважають їх не найкориснішими для здоров'я взимку. Вони назвали зовсім інші три важливі продукти зимового меню. До його списку увійшли гарбуз, хурма й авокадо, інформує Ukr.Media.

У гарбузі дуже багато бета-каротину. Ваше тіло замінює цей антиоксидант на вітамін А. Цей вітамін потрібен вам, щоб захищатися від мікробів, і щоб ваша репродуктивна система працювала належним чином, зазначили медики.

Крім того, гарбуз багатий на пектин, кальцій, які корисні для зору та інших органів.

Хурма містить не тільки важливий вітамін С, який підтримує вашу імунну систему і захищає від хвороб серця, а ще й масу корисних мінералів і антиоксидантів.

Хурма також багата на розчинну харчову клітковину, яка сповільнює перетравлення вуглеводів, запобігаючи стрибкам рівня цукру в крові, підкреслили експерти.

Щодо авокадо, то цей продукт підвищить ваш настрій взимку.

В авокадо багато фолієвої кислоти. Люди, які отримують достатню кількість цього вітаміну B, менше схильні до депресії.

Джерело